top of page

LENZEN

Wij begrijpen dat geen twee ogen hetzelfde zijn en dat iedereen unieke visuele vereisten heeft. Daarom helpen wij u graag bij het vinden van de perfecte contactlens die aan al uw behoeften voldoet. Of u nu een brildrager bent die geïnteresseerd is in het uitproberen van contactlenzen of een ervaren lensgebruiker die een betere pasvorm zoekt, we staan voor u klaar.

DE VRIJE BLIK

Verantwoord contactlenzen dragen.

Wanneer u geen bril, of niet altijd een bril, wilt dragen is er een veilig en comfortabel alternatief; contactlenzen. De techniek zorgt ervoor dat u onbelemmerd het volle zicht heeft zonder dat uw gezichtsuitdrukking beïnvloed wordt door een bril. Maar niet alleen dat. Met contactlenzen kunt u niet alleen onbelemmerd zien, maar heeft u ook nog een groter gezichtsveld en de kwaliteit van het zien is vaak beter dan met een bril. Daarbij is de moderne contactlens veilig en comfortabel. Tevens geven contactlenzen u de mogelijkheid een actief leven te leiden; sporten, uitgaan enz.

Er zijn wel een paar basisverschillen tussen brillen en contactlenzen. Het belangrijkste verschil is dat de bril op de neus staat en een contactlens direct op het oog "drijft", wat zorgt voor een groot verschil in behandeling.

Omdat een contactlens nooit het oog op een negatieve manier mag beïnvloeden, is het heel belangrijk dat u naast het dragen van goede contactlenzen ook zorgvuldig aandacht aan uw ogen laat besteden wanneer u contactlenzen gaat dragen.

DE VAKMAN

Zorg voor uw ogen en lenzen.

Het is belangrijk dat u een vertrouwde en gekwalificeerde contactlensspecialist uitzoekt waaraan u de zorg voor uw ogen en contactlenzen kunt toevertrouwen.

Een vakman die bij u de contactlenzen verantwoord kan aanmeten met behulp van moderne apparatuur en u goede en volledige informatie geeft over alle mogelijkheden met contactlenzen, zodat u samen kunt bepalen wat het beste type contactlenzen is. Een vakman die goed begeleidt: hij leert u hoe u op een verantwoorde manier de contactlenzen moet behandelen en verzorgen.


Een vakman die de verantwoording neemt door uw ogen en contactlenzen regelmatig uitgebreid te controleren, zodat u de zekerheid heeft dat u volledig veilig en comfortabel contactlenzen kunt dragen, jaar in jaar uit.

Kortom, het succes van contactlenzendragen wordt op langere termijn altijd bepaald door de aandacht aan en de zorg voor contactlenzen, niet alleen door u zelf maar ook door uw contactlensspecialist.

SOORTEN CONTACTLENZEN

Er zijn niet alleen heel veel soorten contactlenzen, maar ook heel veel mogelijkheden met contactlenzen. Let wel: die mogelijkheden zijn afhankelijk van uw ogen. De sterkteafwijking, de oogvorm, de traansamenstelling, de werkzaamheden of activiteiten die u doet, uw gezondheidstoestand; dat zijn allemaal zaken die daarbij een rol spelen. Welke mogelijkheden u heeft, vertellen we u graag na een uitgebreid oogonderzoek.

STANDAARDLENZEN

Voor veel mensen zijn standaardlenzen een goede oplossing. Wel zijn deze lenzen beperkt qua mogelijkheden. Wanneer uw ogen geen afwijkende vorm hebben, is dit geen enkel probleem.

 

Wanneer dit wel het geval is, is een ander type lenzen beter voor u. We helpen u graag bij het vinden van uw perfecte set lenzen. 

MAATWERKLENZEN

Wanneer uw ogen een afwijkende vorm hebben, kan het zijn dat standaardlenzen niet geschikt zijn. Bij ons is dat geen enkel probleem, dan meten wij gewoon maatwerklenzen voor u aan!

 

Samen zorgen we ervoor dat u de beste zichtoplossing krijgt, perfect afgestemd op uw ogen en wensen. 

WIJ VINDEN DE LENZEN DIE PERFECT BIJ U PASSEN!

Optiek 't Pothuus is een erkende contactlensspecialist en draagt het ANVC keurmerk. Wanneer u kiest voor een ANVC-contactlensspecialist weet u in ieder geval zeker dat deze zijn diploma’s gehaald heeft.

ancv logo wit.png

MAANDLENZEN

Maandlenzen zijn handige en kosteneffectieve zachte lenzen die gedurende een maand gedragen kunnen worden voordat ze vervangen moeten worden. Het is belangrijk om deze lenzen dagelijks goed te reinigen met lenzenvloeistof en ’s nachts te bewaren in een passende lenzenvloeistof. Door het gemak en prettige prijskaartje zijn maandlenzen een populaire keuze. 

Image by Amanda Dalbjörn
logan-weaver-lgnwvr-u76Gd0hP5w4-unsplash_edited.jpg

DAGLENZEN

Daglenzen zijn handige, hygiënische en comfortabele zachte lenzen die slechts één dag worden gedragen en daarna worden weggegooid. Ze bieden gemak zonder gedoe, aangezien er geen dagelijkse reiniging of opslag nodig is. Met ademende materialen houden daglenzen uw ogen de hele dag fris en gehydrateerd, waardoor ze ideaal zijn voor gevoelige ogen. Of u nu af en toe contactlenzen wilt dragen naast uw bril of een drukke levensstijl hebt, daglenzen bieden een handige en betrouwbare oplossing.

NACHTLENZEN

Nachtlenzen zijn zachte lenzen die je 's nachts draagt en u overdag helder zicht bieden zonder lenzen of een bril. Terwijl u slaapt, corrigeren ze uw ogen, zodat u bij het ontwaken scherp kunt zien. Nachtlenzen bieden een comfortabele oplossing voor mensen die niet afhankelijk willen zijn van lenzen of een bril gedurende de dag.

Image by Gregory Pappas
Image by Antoine Mercier

HARDE LENZEN

Harde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen genoemd, zijn duurzame en veelzijdige contactlenzen. Ze zijn gemaakt van een stevig materiaal dat zuurstof doorlaat naar het hoornvlies, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen. Harde lenzen zijn effectief bij het corrigeren van astigmatisme en hoge oogafwijkingen. Ze hebben een langere levensduur dan zachte lenzen en vereisen minder vervanging. 

MULTIFOCALE LENZEN

Multifocale lenzen zijn contactlenzen die een helder zicht bieden op verschillende afstanden. Met multifocale lenzen hoeft u niet langer te schakelen tussen een bril voor veraf en een leesbril. Deze lenzen hebben verschillende sterktes in één lens, waardoor u zowel dichtbij als veraf scherp kunt zien. Of u nu een boek leest, op uw telefoon kijkt of in de verte kijkt, multifocale lenzen bieden gemak en helder zicht voor een actieve en veelzijdige levensstijl.

Image by Alexandra Fuller

HYBRIDE GEBRUIK BRIL EN LENS

Veel mensen hebben een sterke voorkeur voor het dragen van lenzen of een bril. Toch kan het af en toe handig zijn om te kiezen voor een gecombineerde kijkoplossing. Denk aan een bril als fashionitem, voor als u toe bent aan een nieuwe look. Ook kan een bril zorgen voor extra comfort bij geïrriteerde of droge ogen en zorgt hij voor gemak tijdens een luie dag wanneer u geen zin heeft om in de weer te gaan met lenzenvloeistof en lenzendoosjes.

 

Wij helpen u graag met het vinden van de beste combinatie van kijkoplossingen. Of het nu gaat om daglenzen voor op vakantie of een fashionable montuur om mee op te vallen. We staan voor u klaar met persoonlijk advies.

bottom of page